Urologie

Uw verzekeringsarts, medisch adviseur, advocaat of de rechtbank heeft u voor een medische expertise urologie verwezen naar onze uroloog. Hieronder vindt u kort omschreven wat het specialisme urologie en het onderzoek bij Expertise Centrum Medilibra inhoudt.

 

 

Het specialisme urologie

Urologie is het specialisme dat zich bezighoudt met operatieve behandelingen van de urinewegen bij de man en de vrouw en de geslachtsorganen van de man. De uroloog behandelt ziektes en problemen zoals nierstenen, vergrootte prostaat, diverse soorten kanker. Ook verhelpt de uroloog urine-incontinentie of verricht sterilisaties.

 

De expertise urologie

De expertise urologie bij Expertise Centrum Medilibra duurt een uur. Het bestaat uit een gesprek en een lichamelijk onderzoek. In het gesprek wordt ingegaan op de klachten en de voorgeschiedenis.

 

De uitslag van de expertise urologie

De resultaten van de expertise urologie moeten worden uitgewerkt. De uitslag wordt schriftelijk gerapporteerd aan de verwijzer. Dit is de verzekeringsarts, de medisch adviseur of de rechtbank die het onderzoek heeft aangevraagd (tenzij anders is afgesproken).

In het rapport staat de samenvatting van het gesprek, de uitslag van de onderzoeken, de conclusie en de beantwoording van de medische vragen die de verwijzend arts vooraf aan ons stelt. Uw verwijzend arts (verzekeringsarts, medisch adviseur) informeert u over de uitslag van het onderzoek.

De urologen zijn lid van de Nederlandse vereniging voor Urologie.

Maak kennis met onze uroloog