Reumatologie

Uw verzekeringsarts, medisch adviseur, advocaat of rechtbank heeft u voor een medische expertise (onderzoek) verwezen naar onze dermatoloog. Hieronder vindt u kort omschreven wat het specialisme dermatologie en het onderzoek bij Expertise Centrum Medilibra inhoudt.

 

Het specialisme reumatologie

Reumatologie houdt zich bezig met de zorg voor patiënten met gewrichtsklachten en/of klachten van het afweersysteem (ook wel immuunsysteem genoemd).

Onder de noemer reuma kunnen meer dan tweehonderd verschillende ziektes worden geplaatst. Het omvat alle ziekten en aandoeningen die pijn en/of misvormingen veroorzaken in het bewegingsapparaat: de gewrichten, de gewrichtskapsels, de spieren, de pezen, de slijmzakjes en het bot.

In grote lijnen zijn de aandoeningen onder te verdelen in vier grote groepen:

  • De ontstekingsreuma’s
  • De artrose of slijtagereuma’s
  • De weke delen reuma’s (de reuma’s buiten de gewrichten)
  • De reuma’s van het skelet

medische expertise reumatologie op verwijzing van verzekeringsarts, medisch adviseur, rechtbank en advocaat.

 

Een medische expertise reumatologie

Een medische expertise reumatologie duurt gemiddeld een uur.  Het bestaat uit een gesprek en een lichamelijk onderzoek. In het gesprek gaat de reumatoloog in op de klachten en de voorgeschiedenis. De reumatoloog bespreekt met u welke aanvullende onderzoeken eventueel gedaan moeten worden om tot een beantwoording van de medische vraagstelling te komen. Indien nodig laat de reumatoloog röntgenfoto’s of een MRI (Magnetic Resonance Imaging) maken. Hiermee kan een beeld worden gemaakt van het bot, beenmerg, kraakbeen, spieren, pezen en vetweefsel. Röntgenfoto’s en MRI’s plannen wij bij voorkeur in op dezelfde dag als het onderzoek.

Alle reumatologen zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Reumatologie.

 

De uitslag van de medische expertise reumatologie

De resultaten van de medische expertise reumatologie moeten worden uitgewerkt. De uitslag wordt schriftelijk gerapporteerd aan de verwijzer. Dit is de verzekeringsarts, de medisch adviseur of de rechtbank die het onderzoek heeft aangevraagd (tenzij anders is afgesproken).

In het rapport staat de samenvatting van het gesprek, de uitslag van de onderzoeken, de conclusie en de beantwoording van de medische vragen die de verwijzend arts vooraf aan ons stelt. Uw verwijzend arts (verzekeringsarts, medisch adviseur) informeert u over de uitslag van de medische expertise reumatologie.

Bekijk onze reumatologen