Orthopedie

Uw verzekeringsarts, medisch adviseur, advocaat of de rechtbank heeft u voor een medische expertise orthopedie (onderzoek) naar ons centrum verwezen. Hieronder vindt u kort omschreven wat het specialisme oogheelkunde en het onderzoek bij Expertise Centrum Medilibra inhoudt.

 

Het specialisme orthopedie

Orthopedie of Orthopedische Chirurgie is een van de oudste onderdelen van de geneeskunde. De orthopedisch chirurg behandelt alle aandoeningen aan het steun- en bewegingsapparaat. Dit zijn de botten, gewrichten, spieren, pezen en banden.expertise orthopedie op verwijzing van advocaat, rechtbank, medisch adviseur en verzekeringsarts.

Een orthopeed richt zich op: botbreuken, letsels, slijtages, aangeboren afwijkingen, groeistoornissen, misvormingen, ontstekingen en kanker.

 

Een medische expertise orthopedie

Een medische expertise orthopedie duurt ongeveer een uur. De medisch specialist kijkt altijd naar de medische informatie (onderzoeken, behandelingen) uit het verleden. Heeft u zelf foto’s of uitslagen dan verzoeken wij u die mee te nemen naar de expertise.

Aan het begin van het onderzoek bespreekt de orthopeed met u uw klachten. Bij sommige mensen zijn deze klachten ontstaan naar aanleiding van een ongeval, bij andere mensen door werkzaamheden die zij hebben verricht. Vervolgens test de orthopeed uw actieve en passieve beweeglijkheid. Afhankelijk van uw klachten kunnen er weerstandstesten of andere specifieke testen worden gedaan.

Alle orthopeden zijn aangesloten bij de Nederlandse Orthopaedische Vereniging.

Aanvullend medisch onderzoek

Indien nodig laat de orthopeed röntgenfoto’s of een MRI maken. Hiermee kan een beeld worden gemaakt van het bot, beenmerg, kraakbeen, spieren, pezen en vetweefsel. Röntgenfoto’s en MRI’s plannen wij bij voorkeur in op dezelfde dag als het onderzoek.

 

De uitslag van de medische expertise orthopedie

De resultaten van de medische expertise orthopedie moeten worden uitgewerkt. De uitslag wordt schriftelijk gerapporteerd aan de verwijzer. Dit is de verzekeringsarts, de medisch adviseur of de rechtbank die het onderzoek heeft aangevraagd (tenzij anders is afgesproken).

In het rapport staat de samenvatting van het gesprek, de uitslag van de onderzoeken, de conclusie en de beantwoording van de medische vragen die de verwijzend arts vooraf aan ons stelt. Uw verwijzend arts (verzekeringsarts, medisch adviseur) informeert u over de uitslag van het onderzoek.

Maak kennis met de orthopeden