KNO

U bent naar onze keel-neus-oorarts-arts verwezen voor een medische expertise KNO (medisch onderzoek). Hieronder staat kort omschreven wat het specialisme keel-neus-oor en het onderzoek bij Expertise Centrum MediLibra inhoudt.

 

Het specialisme KNO (keel, neus, oor)

Een KNO-arts is een medisch specialist die zich bezighoudt met onderzoek en behandeling van aandoeningen van keel, neus en oren. Daarnaast behandelt een KNO-arts afwijkingen in het hoofd-halsgebied. Denk hierbij aan gezwellen in het gezicht, de hals en de speekselklieren, maar ook aan afwijkingen van de slokdarm.

Veel voorkomende aandoeningen zijn bijvoorbeeld:

  • Evenwichtsstoornissen
  • Oorsuizen
  • Slechthorendheid
  • Afwijkingen van de gehoorgang, het trommelvlies en het middenoor
  • Gezwellen
  • Verwijderen Keel- en neusamandelen
  • Correcties van de oorschelp

medische expertise KNO op aanvraag van verzekeringsarts, medisch adviseur of rechtbank.

Een medische expertise KNO

Een medische expertise KNO duurt ongeveer een uur. Het bestaat uit een gesprek en een lichamelijk onderzoek. In het gesprek gaat de KNO-arts in op de klachten en de voorgeschiedenis. Het lichamelijk onderzoek beslaat een inspectie van de aandoening door de specialist. Soms is aanvullend onderzoek nodig, zoals specifieke gehoortesten, een echografie van bijvoorbeeld de neusholten, of een onderzoek van de slijmvliezen. De KNO-arts bespreekt met u welke onderzoeken eventueel nog meer gedaan moeten worden om tot een beantwoording van de medische vraagstelling te komen.

Is van tevoren bekend welke onderzoeken uitgevoerd moeten worden, dan proberen wij dit op 1 dag te plannen, zodat u zo min mogelijk tijd kwijt bent. Dit is niet altijd mogelijk. Soms blijkt op basis van het onderzoek door de KNO-arts pas welk aanvullend onderzoek nodig is. Uiteraard doen wij, in overleg met u, ons uiterste best dit zo efficiënt mogelijk te plannen.

Alle KNO-artsen zijn aangesloten bij de (wetenschappelijke) Vereniging voor Keel-Neus-Oorheelkunde en Heelkunde van het Hoofd-Halsgebied.

 

De uitslag van de medische expertise KNO

De resultaten van het onderzoek wordt door de KNO-arts uitgewerkt. De uitslag wordt schriftelijk gerapporteerd aan de verwijzer. Dit is de verzekeringsarts, medisch adviseur of rechtbank die de expertise KNO heeft aangevraagd (tenzij anders is afgesproken).

In het rapport staat de samenvatting van het gesprek, de uitslag van de onderzoeken, de conclusie en de beantwoording van de medische vragen die de verwijzend arts vooraf aan ons stelt. Uw verwijzend arts (verzekeringsarts, medisch adviseur) informeert u over de uitslag van de medische expertise KNO.

Maak kennis met onze onze KNO-artsen