Dermatologie

Uw verzekeringsarts, medisch adviseur, advocaat of rechtbank heeft u voor een medische expertise (onderzoek) verwezen naar onze dermatoloog. Hieronder vindt u kort omschreven wat het specialisme dermatologie en het onderzoek bij Expertise Centrum Medilibra inhoudt.

 

Het specialisme dermatologie

De dermatoloog is gespecialiseerd in huidproblemen en -ziekten en behandelt aandoeningen van de huid, de nagels en het haar. Veel voorkomende klachten en ziekten zijn bijvoorbeeld:

  • Eczemen: allergie, gordelroos
  • Huidkanker: onrustige moedervlekken en melanomen
  • Flebologie: lymfoedeem, aambeien, chronische wonden en spataders
  • Infectieziektes van de huid: zoals herpes en wondroos
  • Geslachtsziekten: zoals chlamydia, syfilis en genitale wratten
  • Haren, nagels en zweetklieren: zoals vormen van kaalheid, acne
  • Milieu en arbeidsgerelateerde huidaandoeningen en eczeem
  • Pigmentafwijkingen
  • Auto-immuunaandoeningen

Medische expertise dermatologie

Een medische expertise dermatologie

Een medische expertise dermatologie duurt ongeveer een uur. Het onderzoek bestaat uit een gesprek en een lichamelijk onderzoek. In het gesprek gaat de dermatoloog in op de klachten en de voorgeschiedenis. Vervolgens onderzoekt de dermatoloog de aandoening.

Soms is aanvullend onderzoek nodig, zoals laboratorium onderzoek of specifieke dermatologische onderzoeken. De dermatoloog bespreekt met u welke onderzoeken eventueel nog meer gedaan moeten worden om tot een beantwoording van de medische vraagstelling te komen.

Is van tevoren bekend welke onderzoeken uitgevoerd moeten worden, dan proberen wij dit op één dag in te plannen, zodat u zo min mogelijk tijd kwijt bent. Dit is niet altijd mogelijk. Soms blijkt op basis van het onderzoek door de dermatoloog pas welk aanvullend onderzoek nodig is. Uiteraard doen wij, in overleg met u, ons uiterste best dit zo efficiënt mogelijk te plannen.

Alle dermatologen zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie.

 

De uitslag van de medische expertise dermatologie

De resultaten van de medische expertise dermatologie moeten worden uitgewerkt. In het rapport staat de samenvatting van het gesprek, de uitslag van de onderzoeken, de conclusie en de beantwoording van de medische vragen die de verwijzend arts vooraf aan ons stelt.

Uw verwijzend arts (verzekeringsarts of medisch adviseur) informeert u over de uitslag van de expertise dermatologie.

Maak kennis met de dermatologen