Cardiologie

Uw verzekeringsarts, medisch adviseur, advocaat of rechtbank heeft u voor een medische expertise (onderzoek) verwezen naar onze cardioloog. Hieronder vindt u kort omschreven wat het specialisme cardiologie en het onderzoek bij Expertise Centrum Medilibra inhoudt.

 

Het specialisme cardiologie

De cardioloog houdt zich bezig met het opsporen, diagnosticeren en behandelen van ziekten van het hart. Veelvoorkomende cardiologische aandoeningen zijn:

  • Hartritmestoornissen
  • Zwaar gevoel of pijn op de borst (angina pectoris)
  • Kransslagadervernauwingen
  • Hartinfarct
  • Hartfalen
  • Infectieproblematiek aan het hart
  • (Aangeboren of erfelijke) hartspierziekten

Een medische expertise cardiologie op verwijzing van verzekeringsarts of medisch adviseur.

Een medische expertise cardiologie

Een medische expertise cardiologie bij Expertise Centrum Medilibra duurt een uur tot anderhalf uur. Het bestaat uit een gesprek en een lichamelijk onderzoek. In het gesprek gaat de cardioloog in op de klachten en de voorgeschiedenis. De cardioloog bespreekt met u welke aanvullende onderzoeken eventueel gedaan moeten worden om tot een beantwoording van de medische vraagstelling te komen.

Is van tevoren bekend welke aanvullende onderzoeken uitgevoerd moeten worden, dan proberen wij dit op één dag te plannen, zodat u zo min mogelijk tijd kwijt bent. Dit is niet altijd mogelijk. Soms blijkt op basis van het onderzoek door de cardioloog pas welk aanvullend onderzoek nodig is. Uiteraard doen wij, in overleg met u, ons uiterste best dit zo efficiënt mogelijk te plannen.

Alle cardiologen zijn aangesloten bij Nederlandse Vereniging voor Cardiologie (NVVC)

 

De uitslag van de medische expertise cardiologie

De resultaten van de expertise moeten door de cardioloog worden uitgewerkt. De uitslag wordt schriftelijk gerapporteerd aan de verwijzer. Dit is de verzekeringsarts, medisch adviseur, advocaat of de rechtbank die de expertise heeft aangevraagd (tenzij anders is afgesproken).

In het rapport staat de samenvatting van het gesprek, de uitslag van de onderzoeken, de conclusie en de beantwoording van de medische vragen die de verwijzend arts vooraf aan ons stelt. Uw verwijzend arts (verzekeringsarts, medisch adviseur) informeert u over de uitslag van de expertise cardiologie.

Maak kennis met de cardiologen.